LUGARES DE INTERÉS

Disfruta de los mejores lugares para visitar en Almatret, Lleida

Ruta del patrimoni urbà: https://casaruralalmatret.com/lugares-de-interes-en-almatret/

Ruta dels miradors d’Almatret, no et perdis les magnífiques vistes que ofereix el municipi. Per a més informació, hi ha tríptics disponibles a l’Ajuntament.

Espai de Memòria del Cingle de la Pena: http://segriasec.org/turisme/la-guerra-civil-almatret/

Centre d’interpretació de la Pedra Seca de Torrebesses: http://www.turismetorrebesses.com/

El molí del Bep de Canut de Torrebesses: http://segriasec.org/turisme/el-moli-del-bep-de-canut/

Centre de la Cultura de l’oli de Catalunya a la Granadella: http://www.culturadeloli.cat/

Punta de Montmaneu

La Punta de Montmaneu és una muntanya de 495 metres que es troba al municipi de Seròs, a la comarca del Segrià. És un cim emblemàtic que ofereix una vista magnífica del paisatge circumdant en dies clars. Dins l'ambient excursionista Lleidatà , és conegut com " l'Everest del Segrià"

Tossals d'Almatret

Els Tossals d'Almatret són un espai d'interès natural de Catalunya. La zona està formada per un conjunt de costers abruptes que desaigüen a l'Ebre i que defineixen un paisatge característic a l’entorn del riu.

Castell de Mequinensa

El Castell de Mequinensa és un palau castell intacte dalt d'un turó. El palau és de forma quadrada irregular, amb set torres rectangulars llevat d'una, que és pentagonal. Dues de les torres guarden l'entrada, que és semicircular, amb un escut a dalt.

La Creu i l'Església

Obra gòtica del 1608. És una composició plena de simbolisme i presenta, esculpides en relleu, les figures del Sant Crist clavat a la creu, orientat a l’ocàs, i de la Mare de Déu amb l’infant al braç, al sol naixent.
Església del segle XVIII, d’estil barroc. Presenta planta de creu llatina, amb tres naus, cimbori i cúpula amb cupulí de creuer.

Mirador del Cingle de la Pena

En la carretera que va a Lleida, sortint del poble a 0,4 Km. a l'esquerra, trobem un camí de terra pel qual es recomana d'anar-hi a peu, en bicicleta, o en vehicle tot terreny. A 4,9 Km. arribem al mirador des d'on podem gaudir d'una magnífica vista.

Pou de la Vila

Al final del carrer Pou trobem a la dreta un camí que ens porta fins aquest Pou que ja consta a les ordenançes de l'any 1558. La tradició l'atribueix als sarraïns, però podria ser anterior. El pou es fet de pedra al igual que l'ampla escala per baixar fins al nivell de l'aigua, al costat encara es conserven els 11 safareigs fets de pedra que pertanyien a les 11 famílies que van poblar Almatret.

Presseguers d'Aitona

En època de primavera, les plantacions de presseguers d'Aitona ofereixen una floració rosada. Milers de visitants es desplacen anualment fins a la vila durant el mes de març per gaudir de primera mà de l’espectacularitat del mar rosa que durant setmanes inunda el municipi; així com de la història i de la mística que desprenen els diversos espais patrimonials i religiosos del poble.

Parc Eòlic els Escambrons

Parc Eòlic situat a Almatret. Inaugurat al 2013, consta de 16 turbines sobre torre de formigó de 100m d'alçada. Constitueixen unes vistes de contrast per fer unes fotografies ben originals.

Ermita de Sant Joan

Bastida l’any 1688. Té una sola nau rectangular, coberta amb volta de canó i teulada de dos aiguavessos. S’ensorrà, gairebé sencera, la nit de Nadal a Sant Esteve del 1973, després d’una tardor molt plujosa. L’any 1997, guardant l’estil i les característiques de l’antiga ermita, és reconstruïda per mestres de la pedra locals.

El Museu de Pepe Guillermo

Està dedicat als costums del poble. El museu, que s’ha format per les donacions dels veïns i alguns visitants, consta de dos espais. Les peces estan classificades per temes: eines de segar i batre, de llaurar, de la mina i de la llar i ha esdevingut una mostra viva, heterogènia i completa, però sobretot un veritable homenatge a la història local.

Galeria Jordi Fornos

Jordi Fornos, després de treballar molts anys a les mines de carbó del poble, s’ha dedicat a treballar la pedra amb extraordinària precisió i detallisme. A la galeria es pot contemplar la col•lecció d’escuts dels pobles del Segrià i la reproducció d’edificis i d’objectes diversos, com les cadenes creades a partir d’una única peça de pedra.

Antiga presó d’Almatret

Es troba al carrer major, on es van construir les primeres cases de la població. A la llinda de la porta hi ha un escut amb els símbols de la casa, dels Montcada, família feudal que exercí el seu domini sobre aquesta vila des de finals de l’edat mitjana.